Årlig service på varmepumpe

Ifølge Dansk- og EU-lovgivning skal alle varmepumpeanlæg med en kølemiddel fyldning på 1 kg. eller derover, underkastes et årligt eftersyn af et godkendt firma. Samtidig er det en rigtig god idé, at vedligeholde din pumpe, så den kan holde de næste mange år og bruge mindst muligt strøm. 


Fra kun 955,-

Få et skarpt tilbud


Hos TC-Teknik & Naturvarme ApS tilbyder vi et udvidet eftersyn, som sikrer en optimal drift, som omhandler følgende: 

 • Gennemgang af funktionskontrol 
 • Tæthedsprøvning
 • Kontrol af dræn til kondensvand
 • Kontrol af indstillinger samt evt. justeringer
 • Motor for luftvender (inderdel)
 • Kontrol af ventilator (indedel)
 • Kontrol af ventilator (udedel)
 • Kontrol af isolering på varmerør
 • Rengøring af fordamper
 • Rengøring af kondensator
 • Kontrol af ydelse
 • Batteritest
 • Måling af tryk på kompressor, lav- og højtryk
 • Kontrol af kølemiddel (hvis dette skønnes nødvendigt)
 • Logbog/Anlægs nr. påført anlægget

Eftersyn og service på varmepumpe

Hos TC-Teknik & Naturvarme ApS tilbyder vi både standard service og udvidet service på din varmepumpe. Service – også kaldet eftersyn – er nødvendigt, for at forlænge levetiden af enheden samt rengøre den, så den fungerer så optimalt som muligt. 

Der kan nemt samle sig snavs og andet skidt i kondensatoren og fordamperen, hvilket vil nedsætte varmepumpens ydeevne. Derfor er rengøring af en pumpen nødvendig. Når vi udfører varmepumpe service, er det både på luft til vand- og luft til luft varmepumper. 

Lovpligtigt eftersyn

Det er lovpligtigt, at få lavet varmepumpe service én gang årligt. Det er lovpligtigt, da en enheden indeholder kølemiddel. Hvis kølemidlet slipper ud af pumpen, kan det være skadeligt for miljøet, derfor skal det udføres kontrol med dette. Eftersyn er lovpligtigt, hvad end den er installeret i dit hjem, sommerhus eller i en virksomhed. Derudover er der krav til, at det skal være en certificeret køleteknikker, som udfører eftersyn af pumpen. Derudover skal du opbevare besøgsrapporten på eftersynet i mindst 10 år i tilfælde af, at der bliver tjekket op på det. 

Luft til luft varmepumpe service

Det er ikke alle varmepumper, som indeholder over 1 kg. kølemiddel, hvilket betyder at der faktisk ikke er lovkrav om service på disse enheder. Dog er der mange af dem, som indeholder over 1 kg. kølemiddel, hvorfor det er ret typisk, at der skal foretages eftersyn af din luft til luft varmepumpe. 

Det anbefales dog, at man får foretaget service på sin varmepumpe minimum hvert andet år – også selvom den indeholder under 1kg. kølemiddel. Det anbefales, da den kan kræve en justering for at fungere og yde optimalt, samt eventuelt rengøring.

Hos TC-Teknik & Naturvarme ApS ønsker vi, at forlænge levetiden på vores kunders varmepumper ved at yde en service af jeres anlæg, som er i top. En grundig service på din pumpe øger levetiden samt er med til at sørge for, at den er energieffektiv og økonomisk smart.

Luft til vand varmepumpe service

De fleste luft til vand varmepumper samt jordvarmeanlæg har mere end 1 kg. kølemiddel og det er derfor lovpligtigt, at få foretaget et årligt service af disse anlæg. På nogle luft til vand pumper bruges kølemidlet R32. Det bliver f.eks. brugt på Mitsubishi Ecodan Silent varmepumpen, som vi fører i vores sortiment. 

Kølemidlet R32 er klassificeret som 2, hvilket betyder, at det er let brandbart. R32 er i dag det mest udbredte kølemiddel til disse enheder. Kølemidlet R32 er langt mere miljøvenligt, end andre typer kølemiddel og så er R32 kølemidlet kun én komponent, hvorfor væsken dermed er lettere at genanvende. Samtidig er R32 kølemidlet mere energieffektivt end andre kølemidler, hvilket fra et økonomisk perspektiv også taler for, at vælge en varmepumpe, som anvender R32 kølemidlet. Selvom kølemidlet er mere miljøvenligt skal der dog stadig foretages et lovpligtigt eftersyn af anlægget. 


Priser på årligt eftersyn

Et årligt eftersyn betaler sig – se nedenfor vores priser på service på din varmepumpe:

Årligt eftersyn med service kontrakt på alle luft til luft varmepumper 995 kr.
Årligt lovpligtigt eftersyn på luft til vand varmepumper og jord-varmepumper 1995 kr. inkl moms

Eftersyn på pumper, som ikke har overholdt det årlige eftersyn. Typisk er disse pumper noget mere beskidte, så det kræver en ordentlig omgang. Pris aftales efter nærmere aftale, da tilstanden af varmepumpen kan variere. 

*Alle priser er inkl. moms og kørsel.

Ring til os i dag på 59 18 16 66, eller skriv til os på tc.naturvarme@gmail.com, og tag en snak med os om dit årlige eftersyn på din varmepumpe.

Kontakt